Kaffe på jobbet

Kaffe är en av mina stora passioner. Jag är säker på att flera av er finner sig eniga med mig – vad skulle vi göra utan kaffe? Det kan verka banalt och tillgjort, men jag vågar säga det ändå – kaffe är för mig en upplevelse. Eller rättare sagt, det förhöjer vardagliga upplevelser som kanske annars vore av mindre värde. Att ha en kaffe med mig då jag kör bil, då jag tillreder en måltid, eller då jag promenerar i centrum en lördagsförmiddag betyder mycket för mig och är en glädjande faktor i min vardag. Via expertvalet.se kan du som inköpare för en verksamhet jämföra pris och kvalitet på olika kaffeautomater, för att ge din arbetsplats en väl uppskattad komponent. För kaffe på jobbet ska vi inte ens diskutera! Det är a och o för en god stämning på kontoret. Därför vågar jag påstå att var arbetsplats är i behov av en kaffeautomat för att förse medarbetarna med färskbryggt kaffe var dag.

Vilka funktioner ska en kaffeautomat ha?

Vid anskaffning av en kaffeautomat för en arbetsplats bör man överväga ett flertal element, då det är många faktorer – såsom kvalitet, kapacitet och pris, som skiljer olika slags modeller åt. I generella termer kan man dock säga att det finns två typer av kaffeautomater – de som har kapacitet att brygga ett flertal varianter av kaffe och de som enbart kan leverera vanligt svart kaffe. Den vanligaste av dessa två typer är den med kapacitet att brygga olika slags kaffesorter såsom cappuccino och espresso, men även drycker såsom varm choklad. På min arbetsplats har vi en kaffeautomat av denna typ, vilket jag rekommenderar starkt. Som ansvarig för inköp av en kaffeautomat är det viktigt att reflektera över de behov och önskningar på arbetsplatsen som en sådan ska uppfylla; vilken dryck önskar medarbetarna? Det är även viktigt att besluta om huruvida sådan dryck ska bryggas på hela bönor, malet kaffe, eller pulverkaffe. Detta beslut har nämligen en avgörande betydelse för såväl kvalitet som pris på den slutgiltiga produkten, då användandet av hela bönor är mer kvalitativt och därmed dyrare.

Vad kostar en kaffeautomat?

Att köpa

Priset för att köpa en ny kaffeautomat varierar generellt mellan 10.000 och 70.000 SEK. Det aktuella priset sammanhänger naturligtvis med produktens funktion och kapacitet, men även med faktorer såsom design och varumärke.

Att hyra eller leasa

Genom att hyra eller leasa en kaffeautomat följer fördelen av att inte behöva underhålla denna specifikt – detta sköter tillverkaren eller leverantören som säljer tjänsten. Allt från installation till påfyllning, rengöring och underhållsservice sköter alltså den organisation som hyr eller leasar ut varan, vilket gör detta alternativ till ett tidseffektivt och bekvämt sådant för kunden. Däremot kan det i längden bli mer kostsamt att teckna ett hyres- eller leasingavtal för kaffeautomater, än det blir att köpa dessa.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>